Thursday, 29 December 2011

selamat pengantin baru ...

SELAMAT PENGANTIN BARU !!
not for me ,, for my uncle ...
congratez sbb dapat nikah ..
err ??? pelik ?? knapa sbb dpt nikah ???
hahahaha ,, nak tau ???
ni rahsia tau ... shhhhh....
sebab ....... dia nikah lafaz smpai 6 kali...
6 KALI !!!! tauuuu...
yg first tu da ok ... tp die pegi gatal letak perkataan "SAH" kt belakang ayat TUNAI...
jd ayat nyer mcm nyh ...
"AKU TERIMA NIKAHNYA NUR NADIA NABILAH BTE MOHD DARWIS DGN MAS KAHWINNYA 22.50 SETENGAH DI BAYAR TUNAI .....(SAH)"
perggghh!!! aku rasa nak tempeleng je uncle aku time tuh ,, lau tak dah selamat nikah tau ... 
pastu imam ketawakan je ... imam ckp ,, "SPE YG NIKAH NYH ?? KNAPA CKP SAH??"
adoyaiii pakcik aku...
kali kedua tergagap terus ... kali ketiga keempat pun sama ... 
salah sebut nama lah ,, yg last tu naseb baik imam tu kata SAH LAH.
Alhamdulillahhhhh....
pastu balik pegi umah atokkk ... 
atokk happy dgn result aku ....bangga dia...
pastu ibu ajak ngeteh hujan hujan kt parit jamil muar...
pastu balik umah nenek ,, 
esoknya majlis kenduri ..... ade kejadian menarik...
tetiba makcik baru aku tuh dlm keadaan cemas panggil aku ...
"SUE !!!"
"YUP,, KENAPA KAK ???"
"ABG WAN XSIDENT ..... JATOH MOTOR..."
mse tuh aku nak je ckap kappokkkk...
e'ehhhh ,, kesian bini dia ....
aku pun buat muka trkejut dan sedih .... cemas lah kononnnnn..=='
uncle aku balik je kitorg serbu dia ... tu nenek dgn mak aku tak tau lagi tuh ,, kalau tak dh runtuh rumah tuh dgr diorang jerit marah uncle...hahaha
uiisssshh!!! terok gile kaki dia ... lutut dgn tapak tgn....
baru nak berahsia ,, trkantoi dgn mak aku .... dah lah kecoh satu rumah....
pastu mak aku dgn ayah aku bwk uncle aku g klinik....
balik je .... kne pekakkan telinga je lah dia ...
tp memang salah dia pun ... yg die pegi buat willi lps kahwin tu pehal ???
ape kejadahanya....
kappokkk...
hahahaha
itu first time aku lalui kejadian seperti itu ... 
nikah 6 kali ... xsiden lepas nikah..
ish ish ish.....



0 comments: