Friday, 30 December 2011

aku pelikkk ???

kenapa yer manusia ni ??? 
bila diperlukan ,, bukan main lagi baiknyer ... tp bila tidak diperlukan ,, dihina hinanya kite nyh....
bukan aku ... tp aku cerita tentang pengalaman mak aku ....
mak aku nyh ... jenis yang tak suka membenci tau ... suka membantu .. tak suka berdendam...
tp ade pulak org yang mempergunakan dia untuk kepentingan diri ...
tak kurang juga ada yang gunakan mak aku untuyk lepas geram kt org laen...
saket hati aku dgar org yg buat mak aku cenggitu...
da lah ustazah ,, tp perangai mcm hape...
bukan nak kutuk lah tp mmg perangai die teruk...mentang mentang ketua..
dah lah pilih kasih...nak kwn dgn org yg pandai ,, bergaya ,, berduit ,, yg pandai ambil hati...
dah byk kali aku pesan kat mak aku ,, jgn terlalu baik dgn org yg cenggitu... tp mak aku still baik je dgn die...
bila mak aku diperlukan ,, disuruhnya mak aku tu buat keje tu lah ,, keje ni lah ,, kaki kaki die cume ngarah ngarah je ... duduk goyang kaki... pastu yg dpt pujian org laen...
adeke mak aku yg cnteq tuh disusruh basuh pinggan ???
mak aku pun ikut je...
pastu balik ngadu saket tu lah saket ni lah...
time die marah ,, lepas kat mak aku ...
ape die igt mak aku tu patung ke hape...
ishhhh .. kalau ikutkan hati aku nak je lempang minah nih...
naseb lah die ckgu adeq aku ke ,, ketua mak aku ke ...
AAK ????
dah byk kali die buat mak aku cenggitu...
ayah aku pun dah naik marah daaa...
Ya Allah .. kau berikanlah petunjuk kepada minah tu.....
supaya dia tidak mempergunakan org laen lagi ....
esp mak aku....

0 comments: