Friday, 30 December 2011

aku pelikkk ???

kenapa yer manusia ni ??? 
bila diperlukan ,, bukan main lagi baiknyer ... tp bila tidak diperlukan ,, dihina hinanya kite nyh....
bukan aku ... tp aku cerita tentang pengalaman mak aku ....
mak aku nyh ... jenis yang tak suka membenci tau ... suka membantu .. tak suka berdendam...
tp ade pulak org yang mempergunakan dia untuk kepentingan diri ...
tak kurang juga ada yang gunakan mak aku untuyk lepas geram kt org laen...
saket hati aku dgar org yg buat mak aku cenggitu...
da lah ustazah ,, tp perangai mcm hape...
bukan nak kutuk lah tp mmg perangai die teruk...mentang mentang ketua..
dah lah pilih kasih...nak kwn dgn org yg pandai ,, bergaya ,, berduit ,, yg pandai ambil hati...
dah byk kali aku pesan kat mak aku ,, jgn terlalu baik dgn org yg cenggitu... tp mak aku still baik je dgn die...
bila mak aku diperlukan ,, disuruhnya mak aku tu buat keje tu lah ,, keje ni lah ,, kaki kaki die cume ngarah ngarah je ... duduk goyang kaki... pastu yg dpt pujian org laen...
adeke mak aku yg cnteq tuh disusruh basuh pinggan ???
mak aku pun ikut je...
pastu balik ngadu saket tu lah saket ni lah...
time die marah ,, lepas kat mak aku ...
ape die igt mak aku tu patung ke hape...
ishhhh .. kalau ikutkan hati aku nak je lempang minah nih...
naseb lah die ckgu adeq aku ke ,, ketua mak aku ke ...
AAK ????
dah byk kali die buat mak aku cenggitu...
ayah aku pun dah naik marah daaa...
Ya Allah .. kau berikanlah petunjuk kepada minah tu.....
supaya dia tidak mempergunakan org laen lagi ....
esp mak aku....

Thursday, 29 December 2011

selamat pengantin baru ...

SELAMAT PENGANTIN BARU !!
not for me ,, for my uncle ...
congratez sbb dapat nikah ..
err ??? pelik ?? knapa sbb dpt nikah ???
hahahaha ,, nak tau ???
ni rahsia tau ... shhhhh....
sebab ....... dia nikah lafaz smpai 6 kali...
6 KALI !!!! tauuuu...
yg first tu da ok ... tp die pegi gatal letak perkataan "SAH" kt belakang ayat TUNAI...
jd ayat nyer mcm nyh ...
"AKU TERIMA NIKAHNYA NUR NADIA NABILAH BTE MOHD DARWIS DGN MAS KAHWINNYA 22.50 SETENGAH DI BAYAR TUNAI .....(SAH)"
perggghh!!! aku rasa nak tempeleng je uncle aku time tuh ,, lau tak dah selamat nikah tau ... 
pastu imam ketawakan je ... imam ckp ,, "SPE YG NIKAH NYH ?? KNAPA CKP SAH??"
adoyaiii pakcik aku...
kali kedua tergagap terus ... kali ketiga keempat pun sama ... 
salah sebut nama lah ,, yg last tu naseb baik imam tu kata SAH LAH.
Alhamdulillahhhhh....
pastu balik pegi umah atokkk ... 
atokk happy dgn result aku ....bangga dia...
pastu ibu ajak ngeteh hujan hujan kt parit jamil muar...
pastu balik umah nenek ,, 
esoknya majlis kenduri ..... ade kejadian menarik...
tetiba makcik baru aku tuh dlm keadaan cemas panggil aku ...
"SUE !!!"
"YUP,, KENAPA KAK ???"
"ABG WAN XSIDENT ..... JATOH MOTOR..."
mse tuh aku nak je ckap kappokkkk...
e'ehhhh ,, kesian bini dia ....
aku pun buat muka trkejut dan sedih .... cemas lah kononnnnn..=='
uncle aku balik je kitorg serbu dia ... tu nenek dgn mak aku tak tau lagi tuh ,, kalau tak dh runtuh rumah tuh dgr diorang jerit marah uncle...hahaha
uiisssshh!!! terok gile kaki dia ... lutut dgn tapak tgn....
baru nak berahsia ,, trkantoi dgn mak aku .... dah lah kecoh satu rumah....
pastu mak aku dgn ayah aku bwk uncle aku g klinik....
balik je .... kne pekakkan telinga je lah dia ...
tp memang salah dia pun ... yg die pegi buat willi lps kahwin tu pehal ???
ape kejadahanya....
kappokkk...
hahahaha
itu first time aku lalui kejadian seperti itu ... 
nikah 6 kali ... xsiden lepas nikah..
ish ish ish.....



Tuesday, 27 December 2011

selamat kembali ke sekolah !!

yeay yeayyy!! cuti dah nak habis ,, sukenyer ....
tak sabar nak naik sekolah ,, almaklumlah ,, da dpt straight a ,, cbe tak dpt ,, mau nyer tanak naik sekolah ...
naik sekolah mesty ade yg tanya 
"kak sue ,, dpt bpe a ?? "
"sue ,, dpt bpe ?? "
"wahhh sue ,, tahniah!! "
hehehe ,, itu lah ayat nyer ,,
OK SERIUS ...
thun depan f4 ,, msty berat tanggungjawabnyer ...
tgok senior senior aku mcm terumbang ambing dekat f4 nyh ...
haiii ,, takutnyer aku ...
aku tgh pasang strategi nyh ,, mcmne nak bahgikan mse belajar ,,
harap harap tahun depan tak menurun lah aku 
aku harap sgt ,, spm pun aku dpt straight a...
biar kembang parents aku ...
rsenyer tak sabar nak habis sekolah ,, hehehe ,, kakak aku dh nak masok u da pon ...
msty best masok u....tak sabarnye aku...
.

Thursday, 22 December 2011

MENUJU PUNCAKK !!!!!

22 DISEMBER 2011 
MENYAKSIKAN KEJAYAAN 38 ORANG PELAJAR SMK SERI GADING MENDAPAT STRAIGHT A 
huhuhu !! Alhamdulillah ...
tuhan memakbulkan doa aku ,, untuk mendapat 8a ,,,, 
macam ta percaya betol waktu diumumkan namaku ,, 
hahahhaa..!!!
 segala keresahan aku terjawab akhirnya ,, 
doa aku termakbul akhirnya ,,
yang paling best ialah ,, semua geng geng aku ,, semua berjaya ,,
tak de yg termiss ... so kitorg bole raikan sama sama ,,
segala penat lelah kitorg (mcmlah penat sangat)
akhirnya terbalaz juga ...
ibu ?? ayah ?? atok ?? nenek ?? 
semua melambung lambung happy yer ,, 
hehehe ,, ckap pasal hadiah ...
hmmmmm ,, aku nak handphone baru ,, 
nak yg canggih canggih ,, hahaha..ta de lah ,,
dpat 8a pun dah bersyukur sgt ,, lau ta dpt hadiah pun ta pe ...
heheh ,,pas ni dompet penoh ,, bolehlah g jalan jalan celebrate dgn kwn kwn ...
BPMALL ,, kami serang !!!!!!!!
akhir kata ,, alhamdulillah .......


Sunday, 18 December 2011

new look ...

arghhh !!!!!! aku suka !!! tgok blog yang baru aku edit nyh ,,
cun nyer ... (e'eh puji blog sendiri)
semua atas bantuan kawan baik aku amira jannah ,, kerana dia lah yang bersusah payah memberikan aku link
untuk buat blog aku jadi cnteq ,, 
n thanks untuk dia sebab die yang buatkan header aku yang paling aku suka tuh ,,
hehehe ,, cun gilak lahhhh...:))

kene tinggal lagi ... :'(

 err ,, selenge je muka kannn ??
hari ni aku kne tinggal lagi ,, adoyaiiii ,, kesian aku ,,
ibu balik kampung sengsorang ,,
aku kene tinggal dgn budak budak nyh ,, 
aku kne masak untuk dorang ,, aku kne jaga diorang ,, 
huhuhu..!!
bukan tak suka ,, bukan tak ikhlas ,, 
cume kalau diorang nyh dengar ckap tak pe ,, 
kalau nakal tu biase la ,, budak budak ,,
tp lau dgar ckap tak pe jugak ,, nak kne marah baru diam,,
diam tak smpai 5 minit ,, bising balik mcm org terencat akal ,,

ish ish ish ,, ta baik aku nyh ,, mengumpat ...
nak dapat result bule ngumpat org lagi kannn ,, hahaha manusia ...
memang camtu ,, 
huh ,, ta pe lah ,, jaga pun jagalah ,, aku kan garang ,, 
mesty diorang takut punyer ,, 
hmmm ,, ape nak bg diorang makan tghari nyh ?????
aku bg telur je lah ,, 
hahahaha...
~~babai ~~

Friday, 16 December 2011

hey you !! yeahh !! YOU !!!
yg sedang bace ny lah ,, 
boring lah ,, tak tau nak buat ape kat umah ,, 
time sekolah nak cuti ,, time cuti nak sekolah pulak ,, peliklah perangai aku nyh ,,
tapi yang aku tau bukan aku je ,, semua org rase cmtu ,, 
but ,, sebut pasal sekolah baru aku teringat ,, 
22DISEMBER 2011 
akan menjadi saksi hari bahagia aku atau hari penyesalan aku ,, 
huh kenapa ??bunyi agak menakutkan ...
itu adalah hari di mana result PMR akan dikeluarkan ,, 
hmmmmm ,,, ARGGHHH!!!!!!!!!!! 
takut seyh ,, 
mmg lah aku da buat yang terbaik ,, tapi aku takut tak dpat beri ape yang parents aku harapkan ,
not only my parents but my relatives also you know ,,
huhu ,, terasa berat tanggungjawab yang digalas oleh aku ,,
YA ALLAH ,, BERIKANLAH AKU 8A ,, 
hanya doa itu yang sentiasa keluar dari mulut aku ,, walau di mana aku berada (kecuali toilet)
aku harap sesiapa yang bace posting kali ni ,, pliz doakan lah yuang terbaik untuk aku ,, untuk frens aku yang lain ,, mudah mudah batch96 PMR tahun nyh akan  MENGGEGAR DUNIA !!!
hahaha !! paling tidak lepaslah target papa SHAM kitew tuh ,, 
mudah mudahan doa ku dimakbulkan 
AAMIINN.........

Thursday, 15 December 2011

jum berOMBAK RINDU!!!!

pada 10 disember 2011 ,, nak tau ape terjadi ??? 
tak jadi ape ape pown,, haha ,, aku pegi merayau rayau dengan mak aku ,,
pegi lah ke SO ,, pastu jalan punya jalan ,, ternampak lah
PANGGUNG WAYANG 
bila tgok wayang je ,, terus kitorg berpandangan ,,"hmmm ,, nak tgok cter ape"
sekali terpandang lah muka AARON AZIZ !! 
terus nak tgok OMBAK RINDU 
sebab org terlalu memperkatakan hangatnya cerita itu ,, jadi aku pown pegi,,
bayar sendiri lorh ,, habis duit aku :'(
mase masuk panggung tu nyesat jugak sebab 1st time masok situ ,, masok masok je mak aku soh cari TOILET ,, 
agak kaget aku ,, nak tanak terpakse cari,,naseb baik jumpa ,, 
pastu ready nak tgok ombak rindu ,, start cter tuh je dah berdebar ,,
DUP DUP DUP DUP DUP ......
tak tau kenapa ?? :O
awal awal cerita tuh dah nmpak muka AARON AZIZ 
masyaAllah hensemnya makhluk Tuhan yg sorg nyh ,, mau cair aku kt dlm tuh ,, 
naseb baik aku duduk jauh cikit dr mak aku ,, adeq aku duk tgh tgh ,,
hehe !! rahsia tau tau tau ,,
AKU SENYUM SORANG SORANG ..
EEE,,maluuuu!!!
pastu ade part part yang sedih tu ,, aku tenung mata mak aku,,
hahaha!! mak aku da nak meleleh air mata dia ,, 
aku try tgok blakang rupa rupanya MAK AIHHH???
SEMUA MELELEH ,, 
aku pun pelik ,, tak de lah sedih sgt ,, 
ke aku yang keras hati sgt ,, ???
tak tau lah,, yang pasti aku dh 2 jam 30 minit beku dlm panggung yg sejuk namati tuh,,'
pastu keluar tak habis habis cerita pasal OMBAK RINDU dlm kereta ,, adeq aku naik bosan ,, bukannya dia paham pown cerita tuh ,, tapi yg aku tabik gile kt adeq aku dia pun MELELEH jugak ,,
hehehe..!! aku sorg je yg keras nak nangez,,
pastu balik ,, tido malam termimpi mimpi aku ,,
terbayang muka AARON AZIZ ..
hahaha!! bengang seyh,,,
tak ke hensem tuh ???? 
hehehe,,nak cari pakwe sehensem dia lah...:-)


Friday, 9 December 2011

perigi mencari timba =='

PERIGI MENCARI TIMBA ??? huh :O what is that ?? 
peribahasa tu khas untuk pompuan je tau tau tau ,, maknanya perempuan yang mengejar lelaki ... sepatutnya kan lelaki yang kejar perempuan ,, hahaha itu zaman dulu je deq oi ,, zaman skrg nyh dah tak kesah dah ,, perigi cari timba dah macam adat la plak...salah seorang nya ialah AKU ,, hahaha :D ta caya kannn kannn kannn =) 
aku sekarang nyh sebenarnya tgah mengejar cinta seseorang ,, tak de lah kejar sgt ,, tapi aku mengharap la jugak,, fuhhhh!! mana tak mengharap ,, die lelaki terbaik yang pernah aku jumpa ,, umur just setahun tua je dr aku ,, pandai ,, hensem ,, ==' (hensem la jugak) ,, yang paling aku tak percaya aku cakap yang aku suka dia dan masih tunggu dia ,, huh?? what de **** ?? tak pernah aku buat camtu ,, haha..nampak sangat lah yang dia adalah lelaki terbaik pernah aku jumpa ,, mmg la aku rasa aku tak patut buat bende nyh sebab aku still sekolah lagi ,, ni kalau mak aku tau ,, MAMPOIH aku ,,, tapi ,, serius aku ckap ,, aku tak pernah rasa semacam ini ,, 
nak tau respon mamat tuh ?? aisshhh!! jgn ckap die ta respon ,, igt aku nyh ta laku sgt kew ?? haha (gurau*)
die ckap " ****** ta sedia lagi la sue ,, bg lah masa ,, bule ,, sue ta kesah ke tggu ****** ???
(yg ***** tu nama dia)
nak tak nak terpaksa lah aku tggu dia,,sehingga hari ini ,, aku masih menunggu dia............






(kitew budak sekolah kne tuliz pkai pen biru)

Wednesday, 7 December 2011

reunion batch96 seri aman

hai hai!!! ni posting yg kedua ,, ni aku nak cter pasal reunion budak budak sekolah lama aku ,, Sekolah Kebangsaan Seri Aman ,, 
geng geng aku ada 6 org ,, tapi sbnrnya ramai lgi...aku ,, ika ,, dayah ,, suri ,, shila , farisa ,,
mula mula cadang nak tgok wayang cerita OMBAK RINDU ,, tapi :'( tetiba diorang taknak .. huhu..aku yg sdey..tapi tak pe,,disebabkan reunion ,, aku ikut je... 
kitorang jalan pusing pusing satu bpmall ,, naik turun naik turun,,semua tingkat kitorg jelajah ,, semua sudut kitorg pegi...haha,,mmg penat ,, bertolak kul 11.30 pg smpai kul 12.00 ,,dalam bas terjumpa kak huda ,, haha ,, pastu makan kat FJ ,, kengkawan aku tak reti makan kat situ,,haihaihai..==' pelik gilak lah..aku jugak yg kne jd diorang punyer ckgu...pastu jalan jalan makan,,jalan jalan makan ,, jalan jalan duduk ,, itu je lah kje kitorg kat sne ,, dah lah,,cerita panjang panjang pun buat penat tangan aku jep..better aku tunjuk gmbr kayyyy...=) tp nnty lah ,, skrg internet lemau ,, nnty aku masukkan kayyy,,haha....babai~~

Tuesday, 6 December 2011

CUBAAN PERTAMA

hai hai hai !! assalamualaikum ,, haha,, ni my first blog ,, aku tak tau ok ke takk ,, sebab aku buat sendiri semuanya ,, just tgok tutorial ,, jeloz tgok org len ade blog ,, aku pun nak wat gak ,,
for this time aku tak tau nak tliz ape lagi ,, sbb baru lah kannnn ..
so lpas nyh blog nyh akan jadi aku punyer diari ,, n kepada geng geng blog yang len ,, sudi sudi lah tolong ajarkan saya nyh yer... =)


SEKIAN , ASSALAMUALAIKUM ...